Χρήση Οδοντικού Νήματος

Ο καθαρισμός των δοντιών μόνο με χρήση οδοντόβουρτσας  δεν είναι πλήρης καθώς δεν απομακρύνεται  η μικροβιακή πλάκα που βρίσκεται μεταξύ τους.

Για την επιλογή του κατάλληλου μέσου  για την περιοχή αυτή χρειάζεται συνεργασία οδοντιάτρου-ασθενή. Γενικά θα μπορούσαμε να πούμε ότι η απόσταση μεταξύ των δοντιών κ η μορφολογία των ούλων σε αυτή την περιοχή παίζουν καθοριστικό ρόλο.

Η χρήση του νήματος γίνεται ως εξής:

Οι δυο άκρες ενός τμήματος νήματος, περίπου 40cm,περιτυλίγονται στα μεσαία δάκτυλα, έτσι ώστε, όταν οι δείκτες (για τα κάτω δόντια) , κ ο δείκτης του ενός με τον αντίχειρα του άλλου χεριού ( για τα επάνω δόντια) τοποθετηθούν  κατάλληλα, να μπορούν να κατευθύνουν ένα μικρό τμήμα του νήματος (1cm περίπου) προς το μεσοδόντιο διάστημα. Η κίνηση γίνεται  από το σημείο επαφής των δοντιών προς το βάθος της σχισμής, με το νήμα να είναι σε απόλυτη επαφή με το δόντι. Οι κινήσεις είναι κ πάλι απαλές για να μην προκαλέσουμε τραυματισμό της περιοχής! Κατά τη διαδικασίατο τμήμα του νήματος που κάνει τον καθαρισμό αντικαθίσταται ελευθερώνοντας τμήμα από το ένα μέσο δάχτυλο κ περιτυλίγοντας το τμήμα που περισσεύει στο μέσο δάκτυλο του άλλου χεριού. Η διαδικασία επαναλαμβάνεται μεταξύ όλων των δοντιών κ στις δυο επιφάνειές τους.  (Βλέπε εικόνες)

   

 

 

 

 

Τα μεσοδόντια βουρτσάκια αποτελούν εναλλακτική λύση αντί του οδοντικού νήματος για τον καθαρισμό δοντιών που έχουν απόσταση μεταξύ τους.

   

Τελευταία Ενημέρωση (Τετάρτη, 02 Μάιος 2012 18:50)

 
English (United Kingdom)Greek
Έρευνα
Πόσο συχνά φροντίζετε τα δόντια σας?
 
Συνεργάτες